Mi znacząco się pogłośniło w aucie po zastosowaniu cuda w postaci siłownika. Jak wcześniej było tylko mruczenie tak teraz mam metaliczny pogłos, który wziął się z tego że plastik na czymś w rodzaju odbojnika zawiasu maski się wyrobił i ów zawias maski ma teraz styk z nadwoziem.
Regeneracja turbosprężarki
Zwiń
X
-
Regeneracja turbosprężarki
Witam.
Czy Trójmieście jest sprawdzony punkt naprawy turbosprężarek?
Potrzebuję zregenerować turbinę od silnika Caterpillar C9. Padło łożyskowanie i uszczelnienia w turbinie. Może ktoś polecić sprawdzony zakład, który podejmie się naprawy [najlepiej nw Gdyni lub okolicach]. Turbosprężarka bez zmiennej geometrii.
Pozdrawiam
-
-
U nas w firmie regenerowali turbinę od ciężarówki Man na poczekaniu w Mielcu. Nie pamiętam firmy, ale jeśli chcesz to mogę odnaleźć wizytówkę. Wiem, że można do nich wysłać np. kurierem i odsyłają zregenerowaną. Mają na stanie wszystkie części, maszynę do piaskowania, maszynę do ustawiania wirnika itp. Osobiście mogłem oglądać na oczy co się dzieje z firmową turbiną. Od naprawy minął rok i jak na razie nic się nie dzieje. Z tego co pamiętam z naszej turbiny została sama obudowa, a za całość regeneracji zapłaciłem coś ok. 1100zł netto.
Komentarz
-
-
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Dzisiaj dopiero wyjąłem turbinę. Mamy sobotę więc nawet nie próbowałem szukać nowej lub serwisu. W poniedziałek będzie czas, aby z tym powalczyć.
Z autopsji - od strony sprężarki ukręcił się wirnik - znaleźliśmy go w wydechu. Doprowadziło to uszkodzenia uszczelnienia i olej poszedł w komin. Podobno "widzowie" przyjeżdżali z kilku km myśląc, że jest jakiś pożar
Szkoda słów na temat jakości obecnie produkowanych maszyn. W takim samym silniku CAT C9 z 1998 roku jest turbosprężarka od nowości [ponad 18 000Mth]. Zero problemów. Ta ze zdjęcia to turbina z silnika CAT C9 MY2010 [ledwo 7000 Mth] i padła w czasie normalnej pracy.
Niestety daje o sobie znać "Planowane postarzanie produktu".
Całe szczęście, że stało się to po "gorącej" stronie. Awaria po stronie "zimnej" kosztowałaby ok. 100-150k zł.
Nedar, a próbowałeś tu?
http://www.storex.pl/
Trzy lata temu naprawiałem turbinę z silnika Deutz z firmie CARTUR Bydgoszcz. działała przez 1,5 roku do czasu sprzedaży maszyny. Nie miałem zastrzeżeń do jakości prac przy tamtym egzemplarzu.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Garett wypuścił na rynek turbiny regenerowane, my montowaliśmy kilka sztuk od ARLa, sa to w zasadzie nowe turbiny, więc lepiej kupić takie coś niż dawać do regeneracji panu Kaziowi ;-)Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Sprawa już zamknięta.
Regeneracja turbosprężarki nie jest możliwa z powodu braku dostępności do potrzebnych części. Zamontowana została więc turbina regenerowana przez CAT w systemie REMAN - bierzesz regenerowaną fabrycznie i oddajesz swoją.
Dla ciekawości:
- turbina regenerowana z sześciomiesięczną gwarancją - koszt 9653 zł /netto
- wkład do naprawy turbiny - 9785 zł /netto [tylko w CAT-cie]
Tak właśnie dba się o własny interes w CAT
Komentarz
-
-
Nie pomieszało Ci sie coś z tymi cenami?Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kminkNie pomieszało Ci sie coś z tymi cenami?
Nedar, Takie turbiny to nie naprawiają jakieś małe zakłady więc raczej mało który zakład by to zrobił. Więc mnie wcale nie dziwi że tylko fabryka.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Odświeżę temat, czy ktoś kupował turbinę Garrett Reman (po fabrycznej regeneracji)
W moim przypadku taka turbina ( nr GT 1646V HGR 03G253014N V100) to ok. 2400 zł
Czyli ok. 800-1000 zł. mniej niż nowy Garrett (3200-3400 zł)
Komentarz
-
-
Ja założyłem do swojej octavki właśnie turbinę regenerowaną fabrycznie i jestem niezadowolony, turbina od samego początku gwiżdze, ostatnio przy wymianie oleju zaobserwowałem mokre przewody dolotu,więc troszkę puszcza olej. Turbina zakładana w warsztacie (byłem przy końcu zakładana i pierwszym odpaleniu) wszystko zrobione zgodnie z instrukcją (zalana olejem kręcona bez odpalenia samochodu,aby zaciągnęła olej). Gwarancja zbędna rzecz,żadna osoba,czy nawet warsztat nie dotrzyma warunków narzuconych przez gwaranta. Gdybym miał kupować jeszcze raz to kupił bym nową u mnie różnica wynosiła zaledwie 600 złociszy .
Komentarz
-
Komentarz